Voortuin ontruimen!

Voor dat een tuin mooi wordt, moet het eerst lelijk worden. Dus slopen en alles leeg trekken! Hieronder zie je hoe de tuin afgelopen zomer was (uitgebreider foto verslag zie je hier –> Zo was onze voortuin)

 

Soms heb je van die dagen dat je net een hoogspanningsmast bent! Dat was ik deze dag, 2 januari is onze vriend Willem Roosendaal en tevens tuinman (www.degroenspecialist.nl) begonnen met bomen zagen. En wat had ik er zin in dat deze dag ging beginnen. Toch was het ook heel spannend aangezien er drastische veranderingen gingen plaats vinden in de tuin. En dan gaan de gedachten toch rollen: “Weet ik zeker dat ik het zo wil hebben?”, “Oh moeten we die bomen wel omzagen?”, “Gaan er zo niet te veel wind vangers weg?!” en ga zo maar door.

 

Maar agh je moet toch een keer de grote stap zetten dus hup die zaag erin! Alles was toch oud, verkeerd gesnoeid of vol moet moeilijk te verwijderen onkruid, dus het is ook maar beter zo. Maar mijn hemel wat een verschil was het al toen de bomen plat lagen, stel je voor hoe het er uit zou zien als alles is opgeruimd of als er nieuwe planten in staan. Oeh dit maakt mij echt zo kriebelig.

 

Mijn neef ( loonbedrijf Mantingh ) is langs gekomen om alle takken te versnipperen. Terwijl Martin, een collega van Mart en mijn moeder met takken aan het slepen waren. Fantastisch het opruimen is begonnen. Aangezien de versnipperaar er bij stond ging dit natuurlijk gigantisch snel! En we hebben straks een mooie bodembedekking voor in de tuin.

 

Toen was het de beurt aan onze buurman. Dichtbij ons heb je namelijk het bedrijf 123 Haardhout ( www.123-haardhout.nl ). Waar wij natuurlijk ons haardhout weg halen maar hij heeft ook een verhuur bedrijf. Dus hij heeft alle stammen van de bomen eruit getrokken met een kraan. Het hout gekloofd en direct in bakken gegooid. Mijn vader was er nog met een verreiker van MCV ( www.mcv.nu ) om de boomwortels op een handige plek te leggen.

Het mooie van dit soort dagen, is dat ik zo houd van alle rumoer om huis. Zoveel gezelligheid en ik zorg voor lekkere versnaperingen, koffie en thee.

Dikke kus Lieneke

Eén reactie op “Voortuin ontruimen!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: