Tweede paasdag, spelen bij Stoer bij de Boer!

Wat voor dingen doe jij tijdens Pasen?! Eten, spelletje spelen, gewoon gezellig visiten met familie of vrienden? Voor ons zijn dit gezellige dagen, brunchen bij mijn schoonfamilie, gourmetten bij mijn ouders en nog even bij opi en omi’s langs. Ook al wel moest Martin tweede paasdag werken, Jenthe, opa en oma en ik hebben er een hele leuke dag van gemaakt.

Voor een paar week geleden zag ik namelijk dat een bedrijf bij ons in de buurt een heel leuk feest aan het organiseren was voor de tweede paasdag. Het bedrijf Stoer bij de Boer ( Facebookpagina Stoer bij de boer ) geven een manier om kinderen een fantastisch boeren kinderfeestje te geven. Slootje springen, varkensknuffelen en noem maar op. Zoals zij vermeldden: “Lekker vies worden mag hier ook want bij ons mag bijna alles!” En nu gaven zij met Pasen zelf zo’n mooi feestje voor iedereen die maar zin had om te komen.

Eieren zoeken, biggetjes knuffelen, pony of in de koets een rondje rijden, stro hut bouwen, een leuke paasdag familiefoto, dieren voeren, springkussen en in de grote speelschuur kon je springen op een strotrampoline, ezeltje prikjes spelen, blik gooien, schommelen op een houten paard, kijken bij de koeien, knutselen, en van de glijbaan. Er was zelfs een BBQ om een lekker stukje akkervarken te proeven. En het was toch druk! Iedereen had zin om eens een kijkje te nemen bij dit mooie bedrijf volgens mij.

Wij gingen direct na de middag, kon Jenthe mooi slapen als we er weer waren en die had vlak daarvoor nog een poosje geslapen in de auto. En aangezien er op Facebook werd vermeld dat je er niet op je paasbest uit hoefde te zien op de boerderij heb ik Jenthe over haar gewone outfit een tuinbroek aangetrokken. Het leuke was dat mijn moeder vond dat er nog zo’n lekker ouderwetse snotdoek als sjaaltje om heen moest dus mevrouw zag eruit als een echt boerinnetje. Mijn vader had volgens mij eerst niet zoveel zin maar die moest gewoon mee!

fullsizeoutput_194d

Wij moesten nog even langs ons huis het campingbedje ophalen. Daarna mooi via een achterweg richting Stoer bij de Boer gereden. Hoe dichterbij wij kwamen hoe meer het tot ons doordrong dat het wel eens heel druk kon zijn. En dat was ook zo. De auto’s stonden overal! Het mooie was toen wij relatief dichtbij waren ging er een auto weg. YES wij stonden mooi dichtbij geparkeerd. Dit was sowieso wel handig want ik had geen kinderwagen mee genomen (zo geen zin in om met dat ding te gaan slepen). Met elke stap die we dichterbij het bedrijf zette, hoe meer de gezelligheid om ons heen hing.

We hebben eerst maar even een beetje rond gekeken totdat we er over uit waren dat we als eerst naar de speelschuur gingen. Een schuur vol met stro en allerlei leuke dingen om te doen. Jenthe vond vooral de koeien heel interessant. Op een gegeven moment dachten mijn moeder en ik dat ze zo onder het hek door zou kruipen! Hahahah. Ook heb ik haar nog een paar keer van de glijbaan laten glijden. Volgens ons leek ze het wel leuk te vinden. En mijn vader ziet daar natuurlijk allemaal bekenden dus die was al gauw aan het praten geslagen.

Het leuke was dat Jenthe al anderhalf maand stappen zet maar sinds eerste paasdag lopen we alleen maar! Dus toen we buiten kwamen liepen we overal heen. Naar de schapen, de pony’s, het hele plein over. Oh en toen zag ze de springkussen, daar dan ook nog maar even heen. Het was zo druk dat we het knuffelen met de biggetjes maar even hebben overgeslagen maar we zijn wel bij de grotere varkens en biggetjes gaan kijken.

Ik denk dat we er toch wel een kleine 2 uur zijn geweest en het was echt zo gezellig! Voor Jenthe was het natuurlijk allemaal nog erg groot maar ze vondt het allemaal erg interessant. Zelfs wij vonden het leuk, gezellig en een fantastische manier om tweede paasdag te besteden.

Dikke kus Lieneke

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: