De puinhoop die we achtertuin noemde!

Zo twee week geleden is er grof geschut bij ons bezig geweest in de tuin. Alweer! hahaha. Vorig jaar in januari hebben we de voortuin (Voortuin ontruimen!) gedaan en dit keer de achtertuin.

Deze foto’s zijn genomen op het moment dat wij voor het eerst naar dit huis kwamen kijken. Je ziet mij nog net achter de brandnetels staan. Het was een grote zooi van onkruid, zaailingen van bomen en puin. In eerste instantie gingen we dit maar gewoon zo laten liggen want het was echt een vreselijke puinzooi.

De irritatie won het toch. Dus eerst maar eens een beetje opruimen! De oude tank weg gehaald. Met de bosmaaier de onkruid en jonge bomen weg gehaald. Alle takken en anders tuinafval verwijderen. We kwamen ook heel veel glas tegen aan de linkerkant van de schuur. Waarschijnlijk van de ramen die ooit allemaal eens gesneuveld zijn door de wind. Nu de dikste zooi weg was konden we tenminste gewoon grasmaaien.

Dus de afgelopen twee jaar hebben we het “gras” netjes gehouden en de knotwilgen wat gesnoeid. Ook hebben we een klein houthok getimmerd voor brandhout wat wel fatsoenlijk was om te gebruiken en dus te laten drogen. En we hebben een composthoop gemaakt (Composthoop gemaakt!) zodat we hier alvast gebruik van konden maken.

IMG_7029

En toen was het zover! Het grote geschut kwam voor het opruimen en netjes maken van de grond. Een kraantje en een shovel. Dat schiet tenminste een beetje op hahaha! Jeroen en Rick van 123-verhuur en Martin zijn 2 dagen lang keihard aan het werk geweest.

Er zijn 9 gronddumpers met grond gebracht. Samen komt dat ongeveer neer op 115 kub. Als je een gronddumper in je tuin neerlegt denk je jeetje dat is veel, in onze vorige tuin hadden we direct de tuin verhoogd met een meter. Hier lag de eerste bult en wij wisten meteen dat we niet genoeg hadden aan 4 dumpers.

Nu alleen nog graszaaien, planten in de helling poten, een gat spitten voor een trampoline en de groentetuin afzetten met schapen hek! WOEHOE!

Dikke kus Lieneke

 

Eén reactie op “De puinhoop die we achtertuin noemde!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: