Zo was onze voortuin

Omdat de vorige eigenaren overleden waren had de tuin al een poosje geen onderhoud meer gehad.

IMG_4690

Ook zijn de planten die in de tuin staan al zo oud dat ze grotendeels uit elkaar vallen. In onze nieuwe plannen blijft er dan ook niet veel staan in de tuin.

IMG_4689

De hulst moet nog drastischer worden gesnoeid want die wil ik wel houden. Vogels vinden dit namelijk een fantastische plaats om te schuilen.

IMG_4692

Ondertussen hebben we wel al wat onderhoud verricht zoals het nodig snoei werk en tenminste het nog redelijk netjes proberen te houden!

IMG_4696

Meestal staat de wind zo dat we hier wind vrij kunnen zitten en als het zonnetje dan ook maar een beetje schijnt, is het direct een lekker plekje!

We hebben laatst een meter van de laurier haag gesnoeid en ik kan nu de weg weer zien vanuit de keuken. Dat maakte het een stuk netter! Maar alsnog is het allemaal oud.

IMG_4697

De boom hier links is een sierkers, dit is een hele mooie boom. Alleen is hij niet goed gesnoeid en is hij zou oud dat er allemaal dode takken in zitten. Deze gaat dus weg.

Binnen twee week had mijn opa dit vogelhuisje getimmerd! Fantastisch want ik kon direct de vogels gaan voeren.

IMG_4698

De grote boom hiervoor gaat weg. Mijn redenen?! Ten eerste zorgt hij niet perse voor schaduw en ten tweede (en de grootste reden) ik hou van op blote voeten lopen. En aangezien er naalden van die boom af komt heb ik er nu al een hekel aan. Ik had die krengen laatst al recht op in mijn voet staan!

De grindtegels gaan er ook uit. Ik vind ze niet echt mooi (of eigenlijk echt niet mooi!) en als ons meisje volgend jaar kan lopen dan is het 1 keer vallen en heeft ze haar knieën helemaal kapot. Vallen en knieën kapot vind ik totaal niet erg maar die dingen zijn afschuwelijke stenen om op te vallen!

 

Om het maar even grof te zeggen ALLES gaat eruit hahah! Ik hou jullie op de hoogte van alle veranderingen omtrent de tuin. Binnenkort komt er dan ook een inspiratie blog online.

Dikke kus Lieneke

2 Reacties op “Zo was onze voortuin”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: