Qwibus

Witte pluizebol Kolonel Arend Qwibus, “Qwibus!” Ja ja toen ik mijn konijn bijna kon ophalen ging iedereen mee helpen met namen bedenken en uiteindelijk heeft meneer gewoon drie namen gekregen hahah!

942407_4592180377083_1603071952_n

Maar de naam Qwibus is door Martin bedacht en dat is toch wel de naam die we gebruiken.

Hij is een Teddy Widder konijn. Hij is heel mooi wit maar heeft gelukkig blauwe ogen. Die rode ogen bij witte konijnen vind ik altijd dood eng.

In februari is meneer net 6 geworden, zo hij begint al lichtelijk oud te worden! Misschien wordt hij binnenkort wel grijs?! hahaha

Dit is het hok waar hij op het moment in verblijft en ik heb een ren voor op het gras. In onze vorige woning was dat niet nodig want daar had hij gewoon de hele achtertuin tot zijn beschikking. Daar kon hij namelijk niet uit. Maar hier krijgt hij een heel groot hok met een ren eraan.

2013-04-02 17.12.47

Ik wou Qwibus ophalen maar hij moest uit Zwolle komen en Martin zou met mij mee gaan. Gezellig! Toen de tijd hadden wij nog geen relatie en wist ik dus niet dat hij allergisch is. Wij zaten net 5 minuten in de auto op weg naar huis. Martin begint te niezen en bij mij viel direct het kwartje. OEPS! En dan moeten we nog een uur naar huis rijden hahaha.

Qwibus houdt van spelen met Pip, vooral onder hem door rennen is fantastisch! Ik zou heel graag er nog een maatje voor hem bij willen maar dan moeten we eerst een groter hok maken.

Of samen met vrouwtje wortels schrappen is ook goed!

11701232_10203451202475276_3481701509642030597_n

Samen met Pip gaan we vier keer per jaar naar de trimmer. Omdat Martin dus allergisch is moet Qwibus buiten wat niet heel geweldig werkt met een langharig konijn.

Zijn vacht vraagt nogal wat onderhoud. Qwibus is een schat van een konijn maar bedenk je goed voordat je een langharig konijn neemt hoeveel onderhoud die vacht vereist en of je daar tijd voor hebt. Of het geld om er mee naar de trimmer te gaan.

Als ik naar de foto’s kijk moet ik er direct aan denken hoe gek hij kan doen als hij in zijn ren loopt. Dit schrijf ik dan ook met een dikke lach op mijn gezicht!

Dikke kus Lieneke

 

2 Reacties op “Qwibus”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: