Pip en Qwibus naar de kapper!

Ook al wel zijn we verhuisd, ik rij wel een 20 minuten voor een goede knipbeurt want ik vind niets irritanter dan een slechte. Voor mezelf deed ik dat altijd al, terwijl ik nu dichtbij mijn kapper woon. Nu moet ik iets verder rijden voor de knipbeurt van Pip en Qwibus. En het was weer eens de tijd van het jaar. Pip zijn lange haren waren net ijsklompjes van de sneeuw.

Dus ik ben gezellig met mijn hond Pip en konijn Qwibus (ja konijn ook!) naar de trimmer geweest. Ik ga 4 keer per jaar naar de trimmer met ze. En het is toch altijd dikke lol, net alsof ik zelf bij de kapper zit. We lullen altijd alles bij elkaar en ondertussen doen we ook nog eens wat nuttigs! TOP!

Qwibus is een teddy widder konijn (meer info over Qwibus in de link) en die vergt nogal wat onderhoudt. Nou probeer ik het zo goed mogelijk bij te houden maar omdat Martin allergisch is moet hij gewoon buiten leven. Wat niet heel erg handig is met een langharig konijn. Maar door met hem dus naar de trimmer te gaan wordt het allemaal net wat makkelijker voor mij! Een doos, daarmee neem ik hem mee! Hahhaha! Om nou een mandje voor hem te kopen…agh zo’n doos wil ook prima. En aangezien we net verhuisd zijn heb ik genoeg dozen over.
Qwibus is nogal lastig knippen. Zijn haar is zo zacht en veel dat het altijd voor de schaar aan springt en nou ja je ziet het wel, echt mooi wordt het nooit.

Pip daarin tegen is wat makkelijker. Hij haart niet en heeft ook weinig onderhoudt nodig. Met een borstel af en toe kom ik al een heel eind. Alleen zomers moet hij vaak gedoucht worden omdat hij allergisch is voor gras (meer info over Pip in de link). Waarom ga ik dan met Pip naar de trimmer?! Pip is een Yorkshire terriër en zijn haar blijft dus groeien. Ik ben nou niet echt het typje voor een hond met strikjes en elke dag borstelen. Dus gewoon een lekker stoer en kort kapsel voor Pip!

Normaal gesproken breng je je hond heen en kun je hem meestal een uur later weer ophalen maar omdat het met Qwibus wat handiger is als je twee paar handen hebt, blijf ik altijd. Pip wordt geknipt door Judith en Qwibus door Jessica en mij. Pip staat natuurlijk gewoon op tafel, Qwibus ook maar die moet ik vasthouden als we zijn kont, buik en nek moeten knippen. Voor de rest zou je denken dat een konijn helemaal gek wordt maar die van mij is über lief en zit prachtig stil. Alleen als ik hem op zijn rug leg duurt het even voor hij rustig ligt. Maar ook daar geeft hij zich op een gegeven moment aan over.

En wat zien ze er weer prachtig uit na zo’n knipbeurt. Nou ja Qwibus ziet er zo mooi uit als hij kan hahaha!

Dikke kus Lieneke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: