Inspiratie voortuin

YES YES YES! De voortuin gaat op de schop!
Maar voordat we daaraan kunnen beginnen moeten we eerst een paar ideeën op papier hebben. Of tenminste een idee van wat voor stijl we in de tuin willen.

Nou heb ik altijd al een bepaalde voorkeur gehad voor planten en stijlen. Om maar een paar steekwoorden te gebruiken: romantisch, engels en landelijk.

Qua kleuren heb ik altijd al de voorkeur aan roze, wit en paars gehad. Al hoewel er in de tuin hier een paar rozen zijn (rode) die toch afschuwelijk lekker ruiken. Dus die mogen blijven hahaha!

Zelfs over materialen heb ik nagedacht! Hout, natuurlijk grind en zink. Ik moet zeggen dat ik met veel dingen in mijn leven toch wel wat ouderwets en natuurlijk ben. Dat zie je dus ook wel weer terug in de materialen die ik uit kies.

In een vorige blog over de tuin (siertuin) heb je kunnen lezen dat Martin en ik al bestrating hebben uitgezocht voor de paden en pleintje in de tuin. Wij vinden dat dit heel goed gelukt is. Toen ze geleverd werden had ik nog wel even de schrik dat ik niet had nagedacht over het feit of ze wel paste bij de kleur stenen van het huis. Maar na dat gecontroleerd te hebben, blijken ze er perfect bij te passen! (Bestrating uitzoeken, nog even de link voor als je die nog wil lezen)

Same old, same old! Laat mij iets willekeurigs uit de schappen pakken en ik pak gegarandeerd het duurste wat er is. Hetzelfde geld voor de verlichting dat ik graag in de tuin wil. De mooie klassiek groene lantaarns. DUUR! Gelukkig hebben we er al eentje. Als kleine erfenis van de vorige bewoners.
Onder de grote elementen in de tuin komen spots zodat je diepte creëert in de tuin. Denk hierbij aan de magnolia en de bomen.

Alle foto’s (behalve de bestrating foto’s) komen van pinterest dus vind mijn Pinterest moodboard voor de siertuin via deze link! Soms staan er ook ideeën tussen die mij leuk lijken om te maken voor in de tuin.

Echt waar he, ik heb toch zo’n zin om te zien hoe dit gaat worden! Realistisch gezien snap ik wel dat dit een project van meerdere jaren gaat worden maar zolang het maar mooi wordt.

Dikke kus Lieneke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: