Onze manier van boodschappen doen

Zo wij zijn druk bezig met gezond eten. Eigenlijk is het zoveel lekkerder! We eten nu elke week tenminste een keer vis en krijgen we meer groenten binnen. En het scheelt ook nog eens geld. Terwijl we niet eens grote moeite doen om geld te besparen!

Ik ben net zoveel discipline als maar kan…NOT! De app die ik aan het testen was werkt heel leuk. Je ziet heel duidelijk hoeveel kilo calorieën je eet en hij werkt ook heel gemakkelijk. Dat mis ik nu wel dat me niet wordt “verteld” hoeveel ik eet. Wat ik alleen een nadeel vind is dat ik er de tijd niet voor neem om dat in te vullen. Ik heb me er de eerste 4 week goed aangehouden maar daarna werd het al gauw minder.

En het voordeel is dat we nu op donderdag boodschappen doen. We maken voor de hele week een diner lijstje, dus niet meer elke dag nadenken over wat we gaan eten. Ook merkte we in ons oude huis dat we geregeld een keer om 5 uur eens gingen bedenken wat we gingen eten en dan naar de winkel. Als we dan thuis kwamen hadden we eten gehaald voor 1 dag en 50 euro uitgegeven. VRE-SE-LIJK!
Doordat we nou dus van te voren een boodschappenlijstje maken nemen we lang niet zoveel andere en vooral onnodige voedsel mee. Hierdoor gooien wij een stuk minder voedsel weg aan het einde van de week.

Ik vertelde net dus al dat we op donderdag boodschappen doen. Wij doen boodschappen in Ter Apel. En op donderdagmiddag is daar de markt. Heerlijke verse groenten, fruit en vis halen van de markt.
Eerst gaan we naar de jumbo. De boodschappen halen zoals rijst, pasta, sausen etc. Natuurlijk ook chips, droge worst en chocola ha ha ha!

IMG_7721

Daarna gaan we naar de markt. Eerst halen we groenten en fruit. Dat kan namelijk mooi onder in de kinderwagen en zo wordt de vis niet geplet. Maar ook eten wij tussen de middag bij de visboer een gebakken visje. Gebakken gamba’s voor mij en een bakje kibbeling voor Martin.

Ook moet ik zeggen dat als we thuis komen en alle boodschappen hebben opgeruimd, de koelkast er geweldig uitziet. Gezond, vers en fris. Heerlijk!

Dikke kus Lieneke

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: