Kerstweek! DIY Kerstkaartjes

Ook dit jaar maak ik weer kerstkaartjes. Ik vind het leuk om even wat extra aandacht te besteden aan de kaartjes die elk jaar rond gaan en agh wat voor moeite is het om tijdens het tv kijken, wat te knutselen.

Nou had ik een zelfde soort kaartje gezien met pompom als neus. Maar dat is best wel veel werk en ik dacht: ” Hoe krijg je die in godsnaam in een envelop?!”. Dus ik heb het kaartje een beetje aangepast.

Laten we gaan beginnen! Dit jaar maak ik rudolf.

IMG_7088

Dit heb ik gekocht:
2x 20 kaartjes inclusief envelop
1 rode bal garen

Dit heb je voor de rest nog nodig:
Ronde vorm voor de neus (ik heb hiervoor een beker gebruikt)
Een grove naald
Schaar
Zwarte en bruine fineliner/stift
Potlood

Na alles bij elkaar te hebben gezocht, heb ik als eerste de enveloppen bij elkaar in gedaan (zodat ik die niet kwijt raak).
Daarna heb ik eerst een proef gemaakt. Gewoon om te zien hoe ik het ging aanpakken. Dat was eigenlijk niet echt nodig want het is zo simpel. Waar ik wel achterkwam, was de manier hoe ik moest gaan door rijgen. De eerste zag er van de achterkant namelijk niet uit hahaha!

IMG_7115

Om tijd te besparen heb ik alle kaarten van te voren alvast voorzien van de hoorns en ogen. Dit heb ik gewoon uit de hand gedaan. Anders moest ik eerst nog weer een mal gaan maken en zo kun je zien dat ze zelf gemaakt zijn. Ze zijn niet helemaal perfect. Ook heb ik heel licht met potlood de neus getekend. Dit heb ik gedaan met de beker. Lekker makkelijk en perfect rond.

IMG_7100

En nu maar door rijgen! Oplettend dat ik continu naast elkaar weer doorsteek zodat er aan de achterkant bijna geen garen te zien is.

….en nog meer door rijgen en dan wordt het dit!

IMG_7101

Hoe schattig! En heel gemakkelijk om te maken. Gewoon een beetje liefde en tijd. Zoals de echte christmas spirit hoort te zijn toch?!

Dikke kerstkus Lieneke

CategorieënDIY

2 Reacties op “Kerstweek! DIY Kerstkaartjes”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: