Een baby en ritme 

Nou die is soms ver te zoeken!
Zo’n klein mensje is zo lief en schattig, je houdt er onbewust zoveel van maar mijn god wat is het lastig als je van die ritmeloze dagen hebt. Jenthe is nu 9 week, haar ritme is al redelijk vast soms. Alleen vandaag is het warm en vanmorgen had ze haar ritme wel heel mooi maar na de middag werd het hommeles.

Op het moment word ze rond 7 uur ’s ochtends wakker, dan voed ik haar. Even spelen in de box of samen met mama en papa aan tafel zitten reclamefolder laten bewegen vinden we heel leuk. Tegen 8 uur / half 9 gaan we dan lekker in bad en daarna zijn we wel weer moe en gaan we weer op bed tot 11 uur/half 12.

Dan krijg ze weer voeding en meestal zijn we dan ook weer een poosje wakker. Tegen 1 uur gaan we weer op bed. Dan hebben we meestal een lekker slaapje en weer een voeding rond 3 uur en dan gaan we meestal weer slapen want we sparen de energie op voor ’s avonds. Dan is Jenthe namelijk graag wakker.

Rond 7 uur worden we dus weer wakker en gaan we gezellig samen televisie kijken en vooral zitten of staan is dan leuk! Vaak doen we rond 9 uur nog even een slaapje van 2 uur.

Tegen 11 uur krijgt ze een poederfles. Dit doen we nu een week of twee want wij hadden het gevoel dat ze daardoor beter in het ritme zou komen. En dat is gelukt (op de meeste dagen). Een fijne bijkomstigheid is dat ze nu de nacht door slaapt!

Vandaag was ze pas om half 1 wakker en dat is totaal niet erg. Als ze honger heeft dan wordt ze wel wakker maar na de voeding viel ze ook direct weer in slaap. Dus ik leg haar op bedje en het was KRIJZEN!

Ik heb haar even laten liggen, speen er weer in en toen viel ze ook wel weer in slaap maar mevrouw is nogal goed in hazeslaapjes doen. Dus ze sliep voor 10 minuten en toen waren we wakker. Nou ja dan maar uit bed. Dat was eigenlijk ook niet goed.

Nou dan heb je een huilend, verdrietig meisje die geen raad met zichzelf weet maar ook mama weet geen raad.

Op warme dagen merk ik dat ze vaker drinkt maar dan 1 borst in plaats van 2. Dus dat betekent sowieso dat ze vaker wakker is.

Het leuke is wel dat ze net wakker was en wat tegen papa liep te kirren! Daar kan ik dan weer zoveel om lachen. En dan wordt je weer helemaal verliefd en vergeet je de radeloosheid van net

Hoe gaat het bij jullie? Hebben jullie ook moeite om soms het ritme vast te houden of is jullie kleine heel gemakkelijk met het ritme?

Oh trouwens mevrouw heeft net voeding gehad en heeft heerlijk voor een uurtje geslapen hahahah! En zit nu naast mij te spelen op haar stoel terwijl ik dit type.

Wat een schatje is het ook!

Dikke kus Lieneke

Eén reactie op “Een baby en ritme ”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: