Huis kijken

Toen ik een relatie kreeg met Martin had hij al een koopwoning. Die tijd had hij de woning met zijn ex gekocht en het was een hele leuke maar het was absoluut niet de plaats waar ik zou willen blijven wonen. Dit heb ik ook direct duidelijk gemaakt en we hebben het gehad over waar we dan wel zouden willen wonen. En nou bleek dat Martin ook wel graag vrijer wou wonen.

In de tussentijd dat de situatie het nog niet toe liet om echt te gaan kijken, deden wij ideeën op via Funda. Wat wouden wij, wat konden we en wat was een ideale situatie? We hadden ideeën genoeg maar toen moest ons huis nog verkocht worden. Wat vorig jaar nog niet heel gemakkelijk zou worden natuurlijk. Maar wij hebben ons huis op een prachtige manier kunnen verkopen. Aan mijn zwager! Hij had een woning en wij konden heel rustig gaan kijken naar woningen en hadden nog ruim tijd om te verbouwen omdat hij geen haast had.

Dus daar gingen we! Huizen kijken is iets heel bijzonders. Je koopt iets HEEL duurs, waar je hopelijk samen oud mag gaan worden, een gezin mag gaan stichten en vooral moet thuis voelen!

Wij hadden al keuzes gemaakt op Funda waar we wouden gaan kijken.

Mijn eisen waren dat we tenminste geen buren aan onze muren hadden. Wij wouden meer grond en graag een slaapkamer beneden voor ons. Ik wilde echt graag vrijstaand wonen en Martin wou graag iets dichterbij het werk. Onze grootste eisen!

Uit eindelijk zijn we met een timmerman naar twee huizen geweest die ons heel erg aanstonden.

De eerste waren wij helemaal verliefd op, de tweede wat minder.

Maar de verliefdheid ging al gauw weg toen bleek dat we minstens 50.000 moesten investeren om de woning te verbeteren zonder dat je het zag.

IMG_4806

Wat een slechte kwaliteit foto maar ja dan heb je een impressie.

De tweede daarin tegen was in veel betere staat en hier zouden we veel sneller onze wensen kunnen verwezenlijken. Alleen de tuin was een drama.

IMG_4805

Uiteindelijk hebben wij gekozen voor het tweede huis! Oh en de poes is niet gebleven trouwens.

IMG_4807

Het zal trouwens liggen aan de kwaliteit van fotograven want de middelste is door mij gemaakt en de andere twee door de makelaars. Hmmm…

Dikke kus Lieneke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: