DIY gedroogde sinaasappels

En door met de volgend DIY voor in de boom. De gedroogde sinaasappels. Ik kwam ze tegen op pinterest en dacht dat is ook wel leuk voor in de boom.

Nu ze in de boom hangen zijn ze nog verder uitgedroogd en beginnen ze de donkere kleur te krijgen die ik wil.

Nou had ik ze natuurlijk ook gewoon kunnen kopen. Want heel duur zijn ze niet in de winkels en dan zijn ze kant en klaar maar ik had veel meer zin om ze eens een keer zelf te maken en nog een leuk voordeel het hele huis ruikt naar sinaasappel. Echt heerlijk ☺️

Wat heb ik gedaan? Ik heb de oven voor verwarmd op 100 graden en ondertussen ben ik de sinaasappels gaan snijden. Snij ze niet te dik. Maximaal een halve centimeter, dikker zeker niet!

Daarna heb ik ze op een papiertje neergelegd en papier er over heen dat er al mooi wat vocht uit kon trekken. En dan de bakplaat/rooster vullen. Ik heb beide versies uitgeprobeerd. Ik vond namelijk dat de sinaasappels met de bakplaat platter bleven maar dit duurt wel een stuk langer. Als je ze op het rooster legt dan ben je ongeveer na 2 á 3 uur klaar. Maar ik heb de sinaasappels op de bakplaat zeker wel 5 uur in de oven gehad. Laat ze na het bakken nog 24 uur aan de lucht drogen en je bent klaar!

Nog een tip van Flip. Heb je poedersuiker in huis strooi dit er dan over heen aan beide kanten. Hierdoor krijg je een mooie glans op je sinaasappels.

Dikke kus Lieneke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: