DIY roestkleurige ballen

Dit idee heb ik gezien op Pinterest. Ik zag ze voorbij komen en heb een aantal technieken bekeken. En toch heb ik het (denk ik) nog gemakkelijker gedaan. Ik heb er niks voor gekocht uiteindelijk. Ik had namelijk alles al in huis.

Een lieve vriendin had nog een paar bruine ballen over voor mij. Dit scheelde mooi een extra laag verf. Ik had nog kaneel en oude speculaas kruiden in de kast staan en toen moest ik nog gaan bedenken hoe ik het kruiden mengsel ging fixeren op de bal. HAARLAK! Het mocht namelijk niet glanzen want dan is natuurlijk het roest effect weg en ik had nog wel spuit lijm in huis maar dat bleef plakken ( van te voren getest).

Dus op een avond was Martin aan het werk en heb ik de kerstballen opgehangen aan de afzuigkap en een voor een heb ik er een laagje bruine acryl verf over gedaan en daarna direct besprenkelt met mijn kruiden mengsel. Het was heel simpel en in twee avondjes had ik mijn kerstballen klaar!

Ik ben ook nog verder gegaan met mijn X MAS letters. Want tjah die konden natuurlijk niet meer saai wit blijven nu ik dit had ontdekt. Nou wou ik de piek eigenlijk ook nog doen maar daar heb ik tot op heden nog niet de tijd weer voor genomen hahah.

Dikke kus Lieneke

CategorieënDIY

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: