Twee nieuwe inwoners!

Mijn droom. Dieren om het huis. Een mini boerderij. Vrijheid en gezelligheid.

Mijn droom en gelukkig vindt Martin het ook geweldig. Een grote tuin met dieren en een groentetuin. Het fijne buitenleven. Jenthe die dingen al spelende leert over de natuur en hoe het echte leven is. We hebben direct maar een grote ren en hok gemaakt.

Goed zal ik dan eerst maar eens vertellen wat voor nieuwe inwoners we hebben?! We hebben twee leuke konijnen uit het asiel gehaald.
Het was wel grappig. Vorig jaar las ik bij mijn opa en oma een stuk in het blad landleven over een Belgische haas. Allerlei leuke informatie over dit ras. Een week later was ik weer eens aan het zoeken naar konijnen uit het asiel en wat kwam ik daar tegen? Ja hoor in een asiel dichtbij Zwolle vond ik een Belgische haas. Dus ik heb hen gelijk gemaild en gevraagd of ze nog beschikbaar was en of ze een mannetje voor haar erbij wouden zoeken vanuit hun asiel.

En toen waren ze er ineens! Na een poosje wachten mochten we ze ophalen dus samen met oma en Jenthe in de auto naar Zwolle. Het konijnenhok die ik had mee genomen voor transport paste niet in de auto. Dus de bench van Pip maar in de auto gestopt.
Jenthe was helemaal happy en deze mama eigenlijk ook.

Dit zijn Tommy en Mel. De grijze is Tommy en de bruine is Mel. Ze zijn beide erg lief en Tommie vind vooral een aai erg leuk. Mel is eentje die graag gepaaid wordt met een wortel of een stuk appel.

Martin ging natuurlijk niet met ons mee want hoe leuk hij dieren ook vindt hij is voor het grootste gedeelte hartstikke allergisch! Hij voert de konijnen wel maar hij zal echt het hok niet schoonmaken. Toch gaat hij geregeld even kijken en aait hij ze ook zo nu en dan wel eens. Een kleine aai maar het is zo leuk om te zien hoe leuk hij de konijnen eigenlijk vindt.

Zorgen voor dieren vinden wij heel belangrijk in de opvoeding van een kind. Jenthe leert om voor iets te zorgen en dat ze daar ook verantwoordelijk voor is. Op het moment moet zij mij alleen maar helpen. Ik denk namelijk niet dat het goed komt als ik haar vraag een hok schoon te maken hahaha. Maar uiteindelijk zal ze binnenkort wel elke dag de konijnen moeten voeren en als ze nog wat ouder is het hok schoon moeten maken.

Ook leert ze om te gaan met nieuw leven en de dood. Nou zullen we van de konijnen geen jongen krijgen want Tommy is gecastreerd maar er komen nog wel andere dieren waarbij we wel jongen krijgen. En tja dood gaan we allemaal een keer dus haar lieve dieren ook. We zullen samen afscheid nemen en erover praten.

Dikke kus Lieneke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: