High Tea cadeautje

Het begon allemaal met mijn moeders verjaardag. Zij kreeg van mijn neef en vriendin een kaart waarin stond dat deze kaart een waardebon was voor een high tea met alleen de vrouwen van de familie Mantingh. En elke vrouw moest wat doen behalve mijn moeder. Echt, Elise heeft de meest briljante en originele ideeën!

fullsizeoutput_1d45

Dus het ging van start. Eerst maar eens een datum prikken! Nou dat viel reuze mee. We hadden in no time een datum geprikt. Een mooie zaterdag middag en hopelijk een beetje mooi weer dan konden we ook nog buiten zitten. Dit laatste mislukte! Jammer genoeg is het de hele maand augustus zowat aprut weer. Dus we moesten binnen zitten maar dat ging de pret niet drukken.

Elise en ik hebben alles op papier gezet. Wat moest er allemaal komen? Wat willen we eten? Wie gaat wat maken? Mijn oma en tante hebben beide een ding gemaakt en Elise en ik wat meer. Mijn moeder had een kleine eis: niet alles te zoet!

En het moest natuurlijk ook wel een beetje mooi aangekleed worden. Elise had een prachtig servies bij elkaar weten te vinden voor maar een paar centen en zij had ook nog geweldige etagères en borden om alles op te serveren. Ik heb een stofje bij mama weg gehaald (met smoes) en daar servetten van gemaakt. Een kanten gordijn op tafel als tafelkleed, vlaggetjes aan het plafond en onze bloemenzee leeg geplukt voor op tafel!

Uiteindelijk kwam mijn moeder binnen en die mocht de champagne poppen! Iedereen een heerlijke cocktail en een kopje thee. “Vooraf” hadden we een courgette soep met surimi en crème fraiche en een cocktail met framboos en munt. Op tafel stonden quiche’s met geitenkaas en spek, quiche met mozzarella en tomaat, sandwiches met zalm en een crème met dille, ham en een crème met tijm en peterselie en komkommer met knoflookmayonaise. 

Maar wat is een high tea nou zonder zoetigheid. Dus we hadden ook fudge, blueberry cupcakes, scones met clutted crème en aardbeien jam, blondie en millionaire shortcake. En als toetje nog een lekkere tiramisu. 

Het was zo gezellig met alle vrouwen bij elkaar, genietend van elkaars zelfgemaakte eten. Geen gemopper over trekkers van de mannen en zelfs Jenthe was een engeltje. Ze heeft lekker mee gegeten en gedronken. Zij is echt geen meisje meisje maar dat tuttelen met lekkers om te eten en een kopje thee vind zij toch echt geweldig! Ik zeg dit we dit vaker moeten doen en dan wisselend met landen om lekkers van te maken.

Zitten jullie al te kwijlen bij de foto’s?

Dikke kus Lieneke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: