Weekendje te veel klusjes!

Kennen jullie dat wel als je dan weekend hebt dat de klusjes gedaan moeten worden? Nou waren wij een beetje lui de laatste weken of we hadden het gewoon te druk. Van de week zeiden we tegen elkaar: aangezien het mooi weer wordt gaan we maar eens even een lijstje maken. Dat hebben we geweten. Maar het werkt zo makkelijk, je hoeft er niet over na te denken en je kunt gewoon gaan!

Martin heeft 3,5 dag weekend dus toen hij ’s ochtends nog op bed leg heb ik de garage deur geverfd. Hij wou namelijk de rand van de garage deur schilderen dus dat moest ik als eerste doen. Daarna de uien en appels geoogst dat werd namelijk hoog tijd. En Jenthe heeft mij zo goed geholpen. Alle appels zachtjes in een emmer leggen en de uien op de “BBQ!” zoals zij het droogrek noemde.

Toen Martin wakker was is hij een nieuw tuinset gaan halen. Deze zagen we van de week staan voor een mooi prijsje. Nadat hij terug was zat er ineens een gat in onze achterdeur. Hij zou de achterdeur gaan schilderen maar er zat er een rotte plek in de hoek. Die er dan eerst maar uithalen. Mijn puf zakte ’s middags een beetje dus ik heb de heggenschaar gepakt en ben een beetje langs de heg gelopen. En heb ik samen met Jenthe peterselie geplukt. Drie emmers vol! Dat hebben we dus maar even gewassen in haar badje want we hadden zoveel.

De volgende ochtend moest ik naar fysiotherapie. Tegen de tijd dat ik terug kwam had Martin echt al een heleboel stenen gelegd voor de kippenren. Ik schrok ervan hoe ver hij al was. Nou is dat werk niet echt geschikt voor mij maar ik heb de pijn er wel voor over om mijn liefste te helpen. Dus kruiwagen erbij en zand halen. Jenthe had een emmer met schepje en die ging ook zand halen. Om drie uur lag het hele pleintje erin! Daarna waren we allebei kapot dus zijn we gaan relaxen. Tussendoor ook de bedden nog even verschoond. Wat betekende dat we ’s avonds toen we op bed gingen nog een bed moesten opmaken. Ik lag slap van het lachen want Martin flipte hem helemaal! Hij vindt het echt vreselijk als we op bed willen en het bed moet nog opgemaakt worden.

En weer door… ’s Ochtends even een goed ontbijt en wij waren weer buiten. Martin heeft de deur weer opgevuld met hout en ik ben begonnen met de ronding af te werken onder de waslijn. Martin heeft mij daarna geholpen om het split te verdelen en nog wat naar de onze wijnvat gebracht. Daarna is hij de kar gaan volladen met puin om weg te brengen naar de puinbreker. De zooi op het plein wordt eindelijk minder. Nu nog even een houthok maken, hout opstapelen en dan is het plein eindelijk leeg na 1.5 jaar! Aan het eind van de middag nog drie ramen en het kozijn van de deur in de verf.

fullsizeoutput_1da8

Ook al wel heb ik nu last van mijn lijf en heb ik mijn energie niet verantwoord gebruikt ben ik heel blij dat we even samen hebben door gepakt. Het is zo lekker om samen bezig te zijn en dan ook nog veel gedaan te krijgen. Een vreselijk actief weekend met een voldaan gevoel en afgevinkt lijstje als eind resultaat!

Dikke kus Lieneke

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: