Een nieuwe fase: peuterschool!

Vandaag is Jenthe voor het eerst naar peuterschool geweest! Wat een genot om haar zo te zien. Met haar prachtige vossen tasje mee en ook nog eens verkleed want er werd vandaag carnaval gevierd.

Ze zou eigenlijk dinsdag al gaan maar toen werd ze ’s ochtends wakker met koorts, bummer!

(Wij hebben nog geen schmink dus ik heb mijn make up er maar bij gepakt om haar te schminken!)

Nou is Jenthe nog best wel jong om naar peuterschool te gaan namelijk 1 jaar en 9,5 maand.

Ik merkte de laatste tijd dat ze geïrriteerd raakte als ze haar energie niet kwijt kon of wanneer ik haar niet kon bieden waar ze behoefte aan had. En dat was vooral het spelen met kinderen en nieuwe dingen leren.

Ons kleine clowntje!

Aangekomen op school vanmorgen waren wij er als eerste. Niet zo’n probleem maar Jenthe vond het prima om naast papa en mama te blijven staan. Totdat er twee meisjes binnenkwamen, zij gingen bij de juf aan tafel zitten en kregen klei. Nou dat wou Jenthe natuurlijk ook dus ze rende zowat naar tafel. Papa en mama kregen nog een kus en wij konden wel weg gaan.

Dit hadden wij wel verwacht. Jenthe is niet snel onder de indruk en vindt bijna alles wel prima, helemaal als ze met andere kindjes kan spelen.

Om kwart voor 12 mochten we haar weer ophalen en hadden de kinderen een dansje geleerd voor carnaval die ze ons lieten zien en wij moesten mee dansen. Helemaal geweldig!

De juffen zeiden direct tegen ons dat het een pittig meisje was. Ja daar waren wij ook al achter hahaha! En ze vonden het heel komisch dat ze direct haar schoenen uit deed en zo gauw als de juffen het over buiten spelen hadden, zij al rende naar haar jas!

Oh en toen we weg moesten had ze haar schoenen verstopt of misschien in haar optiek opgeruimd maar het duurde even voor we ze gevonden hadden!

Ik kan denk voor Martin en mijzelf spreken als ik zeg dat wij genoten hebben van hoe leuk ze het heeft gehad!

Dikke kus Lieneke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: