DIY mini vogelhuisjes maken

Echt waar he sinds we nu een grote schuur hebben en een geĆÆmproviseerde werkbank kan ik zo nu en dan lekker knutselen! Dat vind ik zo heerlijk om te doen. Nou zag ik bij een kennis te leuke mini vogelhuisjes in de tuin staan. Dus ik wou weten waar ze die vandaan had maar toen zij zei dat het gewoon een scheef afgezaagd balkje was met een dun houtplaatje als dakje, dacht ik dat kan ik zelf ook wel.

IMG_7332

Wat heb je nodig:
– balk 4*4
– multiplex 5 mm
– metalen staaf 6 mm
– houtlijm
– Accuboor met boor 6 mm
– figuurzaag
– winkelhaak (ik heb de handzaag gebruikt)
– schuurpapier
– verf na keuze

IMG_7337

Oke nou heb ik er wel lang over gedaan om ze te maken omdat ik tussendoor vaak een keer werd gestoord door ons lieve meisje. Maar ja verf moet toch drogen etc.

Wat moet je doen:

Ik heb als eerste de balkjes op maat gezaagd. De lage kant is 4 cm en de hoge kant 6 cm, als het goed is het dakje dan in een hoek van 22,5 graden gezaagd. De afkortzaag van ons kan op graden worden ingesteld. Heel handig, hoef je ook niet heel precies af te meten om alle dakjes gelijk te krijgen hahaha!

Zaag de balkjes onder een hoek van 22,5 graden.

Daarna gaten boren! Een gat aan de voorkant zodat het lijkt alsof er een vogeltje in kan en een aan de onderkant voor de “poot”. Ik heb metalen staven gekozen omdat mij dit leuk leek maar ook omdat ze langer mee gaan.

De volgende (en de laatste) stap is een keuze. Ik heb namelijk de eerste huisjes eerst op een paal gelijmd, de dakjes erop gelijmd en daarna pas geschilderd. De volgende ronde heb ik eerst geschilderd en daarna pas op een paal gelijmd en het dakje erop gelijmd. Als je niet echt netjes kan schilderen is de tweede een betere optie hahaha!

En nou zijn ze alweer klaar. En wat staan ze toch leuk in de tuin! Van het voorjaar wil ik naast het huis een perk met allemaal zaaibloemen en ik denk dat ik ze daar straks tussen ga zetten.

 

Dikke kus Lieneke

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: