Composthoop gemaakt!

Zo eindelijk is hij af. Wij wouden direct een compost maken aangezien het drie jaar duurt voordat je groenafval verwerkt is tot compost. En dat is ons gelukt! Hij is zelfs al in gebruik.

Het afgelopen half jaar heb ik de groenafval alvast verzameld in de groene container. Hij zakte elke keer nog wel in maar de laatste weken was die toch echt wel vol!

Dus wij moesten aan de slag.

IMG_1430

Van een kennis van ons hebben wij pallets gekregen die anders weg gegooid worden. Het was niet de bedoeling om die hiervoor te gebruiken maar toen wij na dachten over hoe we de compost gingen maken en in de schuur rond liepen, opperde ik dat we heel gemakkelijk die pallets konden gebruiken. Dat was ten eerste gemakkelijk gemaakt en het scheelt natuurlijk ook nog in geld.

Wij hadden 7 pallets. Deze hebben wij aan elkaar geschroefd waardoor we direct een bak hadden van drie vakken.

Toen dit klaar stond heeft Martin het puin onder de plek waar de compostbak kwam te staan verwijdert. Een stukje van 3,5 meter lang en 1,5 meter breed en daar kwam toch een bult puin weg.

Okee nu verder. Martin heeft het gevaarte op zijn plaats gezet en palen in de grond gezet. Ik heb hem geholpen om de palen te bevestigen. Even het timmervrouwtje uithangen!

In het mooie avond zonnetje nog even alles controleren of alles recht staat. Ik vind hem hier al prachtig. Alleen omdat we hem zelf gemaakt hebben met ons tweeën.
Martin en ik kunnen heel goed samen werken. Alleen af en toe dan worden we pissig op elkaar en dan mopperen we wat. Als dat voorbij is dan kijken we elkaar en liggen we slap van het lachen. En gaan we er weer tegen aan!

IMG_7020

Nu wordt het tijd voor de afwerking. We hebben een fijne kippengaas om de bak heen getrokken.

Hieronder ligt de afval van de groene container er al in. En wat een lucht kwam daar af zeg. Een groene container is natuurlijk redelijk lucht dicht afgesloten en er komen wel vliegen in. Dus het rottingsproces was al mooi op gang. Pip vond het zelfs zo geweldig ruiken dat hij ging rollen in het gras. Hij probeerde de lucht aan zijn vacht te krijgen hahaha!

IMG_7027

Er komen planken in zodat we die eruit kunnen halen wanneer de bakken moeten worden gewisseld. Makkelijk! Maar de planken moeten wel direct hoog want Pip weet niet echt wat luisteren is, wanneer wij niet in de buurt zijn, als het gaat om eten.

Even een mooie rand aan de bovenkant. Wat we alleen wel vergeten zijn…de uitsparing om de planken door naar boven te schuiven. Maar die kunnen we er gemakkelijk nog een keer in zagen met de decoupeerzaag.

IMG_2377

IMG_2375

Kiek dan wat strak! Ik ben vet trots op ons en vooral op Martin. Hij heeft dit mooi in elkaar gezet, met een beetje hulp van mij.

Nu kunnen we volgend jaar de eerste rond gaan overgooien in de tweede bak.

Dikke kus Lieneke

Eén reactie op “Composthoop gemaakt!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: