Bestrating uitzoeken

Zo afgelopen donderdag hadden we een druk dagje. Of nou ja ik! Ik was er om 7uur uit om mijzelf te voeden en mijn lieve meisje te voeden. Daarna moest ik alweer naar de tandarts want mijn vulling was toch te lang en ook nog naar de fysiotherapie.

Na dit allemaal te hebben gedaan voor de middag zijn we samen op weg gegaan naar Hoogeveen. Inspiratie doen voor de voor- en siertuin. Eerst maar eens uitzoeken wat voor stenen we willen. Want dat zal als eerste gaan gebeuren nadat de tuin is leeg getrokken en bomen zijn verwijdert van het winter.

Op het moment ligt dit in onze tuin. Ik heb sowieso al een verschrikkelijke hekel aan grindtegels omdat ik ze punt één niet mooi vind en punt 2 als Jenthe volgend jaar kan lopen dan zijn dat echt afschuwelijke tegels om op te vallen. Want als je ergens je knieën aan open kan halen dan zijn het wel grindtegels. Toch gaan we ze wel weer gebruiken maar nu om de rand van de tuin af te zetten. In plaats van opsluit banden.
De waaltjes zijn niet heel erg maar het is niet wat ik voor ogen heb voor in de voortuin en ik ga sowieso niet mixen. Deze zijn een mix van blauw, geel en rood. Niet mijn keuze. Het allerliefste zou ik echte waaltjes willen. Maar aangezien we in één keer 80 m² gaan leggen werd dit wel erg duur. Echte gebakken waaltjes zijn namelijk €40,- per m². De oude waaltjes gaan we wel houden. Die stapelen we direct weer op pallets en bewaren we voor andere doeleinden. Of anders om te verkopen.

IMG_7481

Maar wij hebben dus een goede compromis gevonden. Zelfde formaat steen als een waaltje, wel de warme kleur maar van beton en dus niet gebakken zoals de echte waaltjes.
STUK GOEDKOPER hahahah!
Ik wou ook absoluut geen strakke of “hele” stenen. Ik hou van de afgebroken hoeken om het zo maar te zeggen. Vind het beter passen bij de boerderij stijl die wij graag willen maken in de tuin.

Goh en daar is ook grind natuurlijk! Het was niet echt de bedoeling om hierna te kijken maar we liepen daar rond en ik zag ineens een stuk waar allemaal verschillende grind soorten lagen.
Nou had ik laatst een gesprek gehad met mijn moeder over het feit dat op bepaalde grindsoorten blad heel gemakkelijk blijft liggen en het er heel lastig uit is te harken of blazen. Dus ik keek naar de grindsoorten en zag al gauw dat op bepaalde grindsoorten inderdaad blad bleef liggen en andere niet.

Dit was dus ook zo’n soort waar geen blad op lag. Ook vond ik het een hele leuke combi met de stenen en toen ik de steentjes zag en ze in mijn handen had kwam het kind in mij naar boven. Ik kon me er zo al mee vermaken en ik zag Jenthe al helemaal spelen met de steentjes.
Ze gebruiken als bordjes voor de kabouters of torentjes maken tot ze omvallen hahaha.
Echt waar he Lieneke!

Ik kan niet wachten tot we gaan beginnen met bomen kappen!

Dikke kus Lieneke

3 Reacties op “Bestrating uitzoeken”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: