Dieet!? App testen! Lifesum

Tjah die laatste zwangerschapskilo’s zijn er nog niet helemaal af! En dat hoeft ook allemaal niet heel snel want door de borstvoeding verlies ik langzaam nog steeds kilo’s. Dus diëten gaan we niet doen! Maar nou was er een update van Apple en bekeek ik de gezondheid app weer eens. Hier werd er gewezen op een andere app waarbij jij jouw voeding bij kan houden. Lifesum. Ik dacht laten we eens proberen. Al is het alleen maar om er bewust van te worden wat je eigenlijk naar binnen werkt op een dag.

Wij hebben zelf geen weegschaal. Demotiverende dingen als je het mij vraagt. Je kunt aan je lichaam wel zien en merken of je gezond bent of niet.
Maar toch weeg ik mijzelf wel ongeveer elke twee week. Bij mijn fysiotherapeut. Helemaal toen ik zwanger was want ik wou natuurlijk zien hoeveel ik groeide hahaha! Eindelijk aankomen met een goede reden. Dat heb ik dan ook flink gedaan.
Ik heb nooit echt moeite gehad met mijn gewicht. Toen ik echt uitgegroeid en door de puberteit heen was bleef ik steken op 62 kg. Kilo’s kwamen er bijna niet aan bij mij. Totdat mijn lichamelijke gesteldheid flink achteruit ging maar ook toen bleef het bij 3/4 kg erbij.

Toch lijkt het me wel weer goed om weer terug te gaan naar 62kg. Op het moment weeg ik nog 72 kg. Best wel knap want aan het einde van mijn zwangerschap woog ik 93!

Deze app geeft niet alleen aan hoeveel Kcal. je binnen krijgt maar ook hoeveel vet, koolhydraten en proteïne. Zo nu en dan krijg je ook nog tips tussendoor. En normaal heb ik van apps nooit meldingen aan staan maar voor deze leek het mij wel handig. Zodat ik eraan word herinnert dat ik nog wat moet invullen.

Dus hup aan de slag!

27 september: Dag 1, blijkbaar had ik ingesteld dat mijn streef gewicht 162 kg was. Een honderdje te veel hahaha. Vond het al raar dat ik bijna 3000 Kcal. mocht eten. ‘S avonds maar even gauw verandert.
Ik wist van mezelf wel al dat er soms dagen zijn dat ik ook gewoon niet genoeg eet. Dit was dus direct zo’n dag. Te weinig gegeten dus mijn lichaam heeft ook niks om te verbranden. SLECHT LIENEKE!
Wel had ik te veel vet ingenomen.

28 september: Hmm dag 2 en ik nam als snack een stroopwafel! Oeps in een keer mijn hele snack limiet erdoor en er zelfs overheen.
Vandaag heb ik te veel koolhydraten binnengekregen. Ook wel logisch want we hebben een heerlijke lunch gehad en ‘s avonds nog sushi.

29 september: Dag 3, ik vind het grappig dat ik toch best wel moeite moet doen om goede hoeveelheid Kcal. binnen te krijgen. De motor brandstof geven zeggen ze dan maar het is gelukt. En nu ik alles bij houd ben ik ook gezonder aan het eten. Ik vind het vervelend als het gezichtje achter het eetmoment zielig of boos wordt hahaha.

fullsizeoutput_1265

30 september: Dag 4, okee vandaag had ik dus weer zo’n dag dat ik niet echt aan mijn Kcal. toe kwam. Veel te weinig gegeten. Mijn app niet blij dus ik ook niet. MEER eten Lieneke! Nog leuk dingetje trouwens, onderaan houd ik bij hoeveel water ik drink. Handig want ook dat deed ik niet genoeg. Nou moet ik zeggen dat ik sinds ik borstvoeding geef, ik al veel beter drink! Maar toch is een herinnering soms best fijn.

fullsizeoutput_1264

1 oktober: Dag 5! Misschien als ik gewoon goed en veel ontbijt/lunch, heb ik gewoon niet zoveel Kcal. nodig over de rest van de dag. Zoveel snoep ik ook niet tussendoor nu.
En ik heb na de bevalling 3 high waist spijkerbroeken gekocht. Een zwarte en witte maat 40 en een spijker maat 38. Want tjah op een gegeven moment moet je toch echt weer gewone broeken aan. De spijkerkleur was als motivatie gekocht. Niet dat ik er veel mee deed hahaha. Maar wij kregen vanmorgen visite en ik dacht laat ik die spijkerbroek eens even weer proberen en ja hoor! Hij past. Hoppa nieuwe broek erbij. Alhoewel de zwarte te groot is na te veel dragen.

2 oktober: Dag 6, vandaag ben ik de hele dag met eten bezig geweest. Baby hapjes maken, cake bakken en lekker diner maken (franse stoof) voor ons. Ondertussen even boodschappen gedaan bij mijn moeder in de kelder hahahah! OEPS!
De keuken is een grote bende, heerlijk!

3 oktober: Dag 7. Vanmorgen (half 7) heb ik eerst een plak kruidcake gehad. Daarna stofzuigen, dweilen en keuken opruimen. Pff! Toen Martin om 8 uur wakker was hebben we samen heerlijke ontbeten. Ik merk nu al dat een goed ontbijt gewoon heel veel doet. Ik voel me echt vol de hele dag. Ook ben ik vanochtend naar de fysiotherapie geweest, dus dat betekent weer eens wegen. 71 kilo! Blijkbaar ben ik in de afgelopen 2 week dus een kilo kwijt geraakt.

IMG_7071

Helemaal klaar voor een rondje schieten in mijn nieuwe broek!

Opsomming van deze week?! Ik heb veel gezonder gegeten dan ik normaal doe. BETER! Dat is voor mij het grootste doel. Als je namelijk je motor niet start heb je ook slechte dag.
Verder qua kilo’s zal ik pas over twee week weer wat merken. Ik ben benieuwd!

Nou vind ik het wel het noemen waard dat ik en jijzelf natuurlijk ook gelukkig moet zijn met je lichaam. Niemand is perfect maar iedereen is perfect op zijn eigen manier!  En iedereen heeft wel iets waar diegene onzeker over is. That’s life!
Ik moet dan ook zeggen dat ik eigenlijk mijn lichaam juist weer heel erg ga waarderen op het moment. Mijn buik is nog wat slap van de zwangerschap, mijn buikspieren nog niet weer hersteld maar ik voel me de meeste dagen geweldig. (Qua uiterlijk want mijn fysieke status is een ander verhaal!) Maar daar heeft dan ook een klein krummeltje 9 maand in gewoond. En daar ben ik dan weer super trots op!
Tijdens de zwangerschap voelde ik me de hele tijd zowat mooi en dat was na de bevalling wel eventjes wat minder. Maar nu voel ik mij weer fijn met mijn lijf.
Fantastisch!

Ik denk dat ik wekelijks of twee wekelijks een update ga doen van hoe het gaat. Vinden jullie dat ook leuk? En wat moet ik dan doen elke week of elke twee week?

Dikke kus Lieneke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: