Eerste keer hapje maken

Jenthe is 4 maand! YEAH! Ons meisje wordt groot dus het we gaan beginnen met hapjes. Zo leuk. Weer een nieuwe mijlpaal aangebroken. Wat heb je er daar toch veel van in het eerste jaar.

Nou weet ik het niet hoe het met jullie zit maar ik wil graag zelf hapjes maken voor Jenthe. Zo weet ik wat er in zit. Geen conserveringsmiddelen of suikers. En ik kan ook nog eens zelf gaan combineren. Ook wil ik graag dat ze smaken echt apart van elkaar leert proeven in het begin. Dus alleen appel, wortel, bloemkool en spinazie etc.

Nou is het niet zo dat het verkeerd is hoor als jij wel potjes van de winkel gebruikt. Iedereen moet daar zijn eigen manier in vinden. Jenthe zal ook heus wel eens potje krijgen denk ik als we er niet aan toe komen of als we het een keer makkelijker vinden.

IMG_6461

Ik heb toen ik nog zwanger was de Philips avent Stomer/blender van Martin gekregen. Hier had ik van andere bloggers al wat van mee gekregen en het leek mij een geweldig apparaat. Dus twee week geleden heb ik hem uit de kast gehaald en heb ik de eerste hapjes gemaakt.

IMG_6469

Mijn opa en oma hadden nog wortelen in de tuin. Biologisch en met liefde gekweekt. Mooier kan het niet! Die heb ik dan ook direct geschild en gestoomd. Samen met de brocolli die we te veel hadden van onze maaltijd.

Nou is het zo dat ik graag zoveel mogelijk met groenten wil beginnen. Omdat de meeste baby’s zoete hapjes heel graag eten en groenten wat minder. Maar nou heb ik voor het eerste hapje een uitzondering gemaakt. Want Jenthe heeft voor haar geboorte een hele mooie appelboom gekregen en waarvan dit jaar 1 appel ook nog echt gegroeid is. Dus die moest ze natuurlijk als eerste hapje krijgen!

De avond voordat ik de appel op de grond vond hebben we nog een foto gemaakt van Jenthe met de appel. Dus we hebben geluk gehad! Doordat hij natuurlijk van de boom was gevallen zat er op de kont van de appel een beurse plek. Die eraf gesneden en de rest in stukje.

Worteltjes al gestoomd. Wat leuk! Je zet het apparaat aan en hij meld zich wel als hij klaar is. Daarna de kom even omdraaien en de blender aanzetten. KLAAR!

Maar ja hoe ga ik dat bewaren?!

Laatst las ik een tip om de groenten in ijsblok bakje te doen. Net zoals ik de afgekolfde melk in ijsblokzakjes deed hahaha. Lees daarover in de blog Borstvoeding.
Nou paste natuurlijk niet alle voeding in een keer in de vriezer. Dus ik heb de eerste ronde laten vriezen, die uitgedrukt in plastic diepvrieszak en toen de tweede ronde in de vriezer. Zo maar door tot alles op was. De hapjes die nog niet in de vriezer pasten, had ik tijdelijk in de koelkast staan.

IMG_6484

Hoe ging het eerste hapje van Jenthe? Nou ik heb wel het idee dat de vitamine druppels geven met de lepel wel een groot voordeel heeft. Want de eerste happen gingen er geweldig in! Daarna kwamen ze er achter dat het niet de lekkere zoete vitamine D was dus toen gingen ze raar doen met haar tong en kokhalzen hahaha!

Ik vraag me wel af of alle baby’s kokhalzen in het begin of vind ze de appel gewoon niet lekker?! En hebben jullie nog tips voor mij?!

Dikke kus Lieneke

Eén reactie op “Eerste keer hapje maken”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: