Nu vernieuwingen maken!

Terwijl wij aan het wachten op de goedkeuring van de hypotheek, waren we wel al plannen aan het maken voor de verbouwing.

Er moest nieuw glas in want dit was te oud. Ook was de kans groot dat er helemaal geen isolatie in het huis was aangebracht tussen de beneden- en bovenverdieping en die stopcontacten zaten geweldig hoog zoals dat in veel oude huizen zo is.

En aangezien er in de oude keuken totaal geen ruimte was besloten we een muur eruit te halen en de deur van de keuken te verplaatsen.

 

Nieuw glas

De eerste avond zijn direct alle ramen opgemeten en halverwege december zijn de mannen het nieuwe glas komen zetten.

BRRRR wat was dat koud! We hadden volle wind en het was niet echt een warme wind om het zo maar te zeggen.
Oeps en hoezo verrot?! Toch de uitzet ramen maar nieuwe kozijnen erin want die vielen zowat uit elkaar.

Isolatie

Tot onze verbazing bleek er wel isolatie tussen de beneden- en bovenverdieping te zitten. Steenwol wel en het was helemaal plat door ouderdom en muizen.

De mannen hadden het helemaal gehad toen overal weer nieuwe isolatie in zat hahaha.

 

Stopcontacten

Nou was ik zwanger en was het misschien wel handig geweest voor de kleine als we ze hoog hadden laten zitten maar ik vond het vreselijk lijken dus die dingen zouden naar beneden!

Nou hadden we geluk want mijn oom is elektricien. Dus hij is een paar dagen komen helpen en dat hebben ze toch goed gedaan!

Wat een stof komt er van die zaagmachines af. KUGH KUGH!

 

 

Schilderen 

Zoals jullie hebben kunnen zien in de blog Zo was het huis waren de kozijnen in het huis donker bruin. Die hebben we natuurlijk geschilderd want ik houd nogal van wit.

Wat een verschil he??

Alle ramen zijn nu wit behalve de uitzet ramen en deuren want dat was handiger om dat te gaan doen in de zomer. Zodat ze dan open kunnen drogen.

 

Stucen 

Eerst een mooi roze laagje en daarna de mannen hard aan het werk! Het ziet er al mooi uit terwijl ze nog niet eens klaar zijn. Wat was dit een gigantisch verschil. De keuken veranderde binnen 24 van een troep naar een hele mooie nette ruimte.

Wat een strakke muur he!

IMG_2700

 

Plafonds erin 

Mam en ik waren even boodschappen doen en we komen terug en het hele plafond van de woonkamer zit er al zowat in. Wat een geweldige mannen zijn het ook.

IMG_2666

 

Behangen 

Martin kan zelf heel goed glasvezelbehang plakken. Gelukkig want dat scheelt toch wel weer mooi geld. Wij hebben alle slaapkamers, woonkamer en keuken behangt.

Het moet nog gesaust worden maar wauw!

 

Spotjes plaatsen

 

IMG_7473

Even een panorama van de woonkamer en keuken. We hebben alles schoon gemaakt en leeg gehaald want de ondervloer werd de dag erna gegoten.

Ondervloer gieten

Aangezien wij een houten vloer hebben moest er ondervloer op. Deze werd gegoten. Zoals het ons is uitgelegd moet het een soort van houten gietsel zijn. Binnen een paar uur lag dit er al in. Dus toen was het wachten tot het droog was…..

 

De vloer erin 

Een paar dagen later kwamen de mannen de vloer er in leggen. Een hele dag werk maar het huis was in een keer af. In de woonkamer en gang kregen wij een grijze vloer, in de slaapkamers hebben we wel gekozen voor een andere soort. Daar is dus de houtdesign in gekomen.

En dan de dag erna gingen we direct schoonmaken en….VERHUIZEN! YEAH!
Binnenkort komt daar de blog van online.

 

Dikke kus Lieneke

Eén reactie op “Nu vernieuwingen maken!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: