Vorige keer had ik zo’n gezonde recept dus dit keer komt er een afschuwelijke, slecht, dikmakende maar uber lekkere en verslavende sticky chocolate cake.
Dit recept is dus ook echt wel voor 12 punten taart want als je de stukken groter maakt dan ben je zo vol! Het taartje is een centimeter hoog maar geloof mij meer moet je niet eten in een keer hahaha. Door de grote hoeveelheid suiker wordt hij heel machtig. Dit recept is dus ook absoluut niet aangeraden voor suikerpatiënten.
Wat heb je nodig:
250 gram suiker
2 eieren
125 gram bloem
65 gram cacao
snufje zout
125 gram gesmolten boter
1 eetlepel vanille extract
Beslag kom
Mixer
Weegschaal
3 kommetjes (voor ei, boter en bloem)
Zeef
lage ronde cakeblik
En dan gaan we beginnen:
Verwarm de oven voor op 180 graden
Meng de suiker en eieren door elkaar met de mixer. Mix zeker voor 3 minuten, zo krijg je een luchtig geheel.
Voeg de bloem, cacao en zout gezeefd toe aan de mix en meng dit.
Meng hierna de gesmolten boter en vanille extract erbij. Meng dit tot een glad mengsel.
Wat de naam al zegt wordt dit een sticky cake. Dus is het handig als je de blik insmeert met boter en daarna een beetje cacao over de boter strooit. Alle boter moet bedekt zijn met cacao. Hierdoor maak je een anti-plak laagje.
Nou gaat natuurlijk het beslag in de cake blik en gauw die oven in! Want je wil natuurlijk zo snel mogelijk smullen!
Gelukkig hoeft hij maar 20 minuten op 180 graden in de oven. Als de cake klaar is dan is het wel nodig dat je hem zeker even laat afkoelen. De suiker moet natuurlijk even uitharden.
Eetsmakkelijk alvast!
Dikke kus Lieneke
Een guilty pleasure 😉 is vast heerlijk…
LikeGeliked door 1 persoon
Echt wel! Hij is afschuwelijk lekker 😁
LikeGeliked door 1 persoon