Laatste valkjes update

Nou daar gaan we dan! Het baby nieuws van de valkjes is na deze blog toch echt alweer over. Ze zijn groot en vliegen uit. Ze zijn er nog steeds wel want ze worden nog wel gevoerd door mama valk. Maar ze zoeken nu zelf ook voedsel.
Van de week zag ik eentje bijna een zwaluw uit de lucht vangen!

IMG_5302

Mijn vader was even bij ons in de tuin bezig. Ik stond bij hem en toen hoorde ik Pip ineens als een idioot blaffen. Dus ik werd al kwaad, denkend: “wat heeft die hond nou weer?!” Ik loop naar voor maar toen kwam ik erachter dat zijn geblaf zachter werd. Ik draai me om en zie ik hem blaffen tegen het metalen hokje wat achter de schuur staat.
Dit wordt interessant. Ik loop naar hem toe en met dat ik in het hokje kijk zie ik daar ineens een van de jonge valken zitten.

Gauw pap geroepen want dat moest hij natuurlijk ook even zien. Ondertussen ga ik naar binnen een kop koffie zetten en toen kwam pap lachend binnen. Hij zegt moet je eens kijken.

IMG_5131

Hij stond gewoon op twee meter afstand van de jonge valk die uit het hokje was gekropen en er nu rustig boven op zat. Maar hij hield pap heel goed in de gaten. Welke kant pap ook op ging, zijn ogen bleven gericht op wat die grote man deed!

 

Van de week was ik nog chagrijnig op een van de valken want die zat boven in de boom, tegen over Jenthe’s slaapkamer te krijzen. Dus ik stokje gepakt, naar hem gegooid om hem weg te jagen maar nee hoor gewoon blijven zitten! Op een gegeven moment heb ik een balletje van Pip gepakt, met zo’n piep erin. Twee keer piepen en hij was weg! YES!
Maar de volgende dag kwamen we erachter waarom hij zo aan het krijsen was in de boom(waarschijnlijk). Mijn zwager en een vriend kwamen trainen in de schuur en daar vonden we dit!

Hopelijk kan ik volgend jaar weer met hetzelfde mooie nieuws komen. Dan willen we proberen of we met een wild camera foto’s kunnen maken van echt jong af aan.


Dikke kus Lieneke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: