Garnalen in witlofcups

Hmm ik had van de week zin in vis maar eigenlijk ben ik gigantisch dol op garnalen! Dus die heb ik natuurlijk mee genomen en een gerookt vet visje voor tussen de middag. Lekker gezond!
De bieslook en zuivel spread had ik eigenlijk mee genomen voor op brood (heb ik ook gehad) maar toen ik ’s avonds wat te eten moest maken zag ik de witlof nog in de koelkast liggen. Die moest ook op dus gaan we maar wat bedenken dat alles!

Dit recept is voor 1 persoon.

Benodigdheden:

1 witlof
12 garnalen
bieslook
zeezout
zuivel spread

En zo het begint:

Als eerst breek je de witlof los in “bootjes”. Smeer deze in met de zuivelspread, een lekkere laag mag er wel in.
Bak daarna de garnalen in een pan. Tip: bak ze niet te lang want dan krijgen ze een rubberachtige structuur. Zo’n 2 minuten moet genoeg zijn. Als de garnaal verkleurd is hij eigenlijk al gaar.
Terwijl de garnalen bakken strooi je bieslook over de witlof bootjes. Ik heb meestal verse bieslook en een gemakkelijk manier om die te versnipperen, is gewoon met de schaar!
Doe de garnalen in de bootjes. Een beetje verdelen, dus de grotere bootjes 2 en de kleinere 1 garnaal erop. Daarna strooi je er nog een beetje zeezout op en klaar is Kees!

IMG_5548

Eetsmakkelijk alvast!

Dikke kus Lieneke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: