9 maanden drukte! 

Eind augustus..Wij zijn zwanger! We waren helemaal happy want zo snel ging het niet. Maar wat hadden we een lol want we hadden net ons huis verkocht en waren aan het kijken naar een nieuwe woning. Dus Jut (zo noemden we haar toen) had een geweldige timing. 😂

img_0990
Mijn zwager kreeg ’s avonds een leuke kado toen we overdracht van de woning hadden gehad. Een romper met “allerliefste oom!” erop!

De opa’s en oma’s kregen een romper, slap of sokjes met “allerliefste opa/oma!” Mijn opa’s en oma’s leven alleen nog en die konden we het vertellen op mijn ouders trouwdag.

Martin en ik doen allebei aan een schietsport dus deze foto leek ons een geweldige manier om onze gezinsuitbreiding aan te kondigen 😁

Ik had weinig last van de eerste maanden. Geen misselijkheid of gigantische vermoeidheid (niet meer als normaal althans). Ik kon wel eten. Vooral wortelen en granny Smith appels..heel veel! En met 9 week heb ik al zwangerschapsbroeken gekocht omdat mijn buik zo gespannen aanvoelde. Later bleek dit te komen door de grote hoeveelheid vruchtwater.

Het tweede trimester ging heel snel. Ik had geen ruimte om te denken aan hoe ik me voelde. We hadden een huis gekocht, daar gingen we verbouwen en ondertussen lag ik daar veel op bed en zorgde voor koffie! Maar ik maakte alles wel mee gelukkig. Lichamelijk ging het namelijk al wat minder met mij. Dit hadden we al verwacht vanwege mijn spierziekte.

IMG_2156

Ik was wel lekker aan het shoppen voor ons Jutje. Ik kon natuurlijk ook niks inrichten ofzo dus shoppen shoppen shoppen, it is!

Met 20 weken kregen we een echo in het UMCG omdat we goed wouden kijken naar het hartje. Het ging allemaal zo snel daar.

Maar bij onze eigen verloskundige praktijk hadden we een verloskundige die trainde voor 20 weken echo en daar hebben we wel van kunnen genieten. We hebben alles gezien (behalve geslacht) en alles is ons uitgelegd.

Wij wouden van te voren absoluut niet weten wat het geslacht van ons kindje was. Wat eigenlijk meer ongenoegen bracht bij de mensen om ons heen dan bij ons. Het maakte ons absoluut niet uit en het leek ons een mooie verrassing voor bij de geboorte.

 

IMG_2715

Hmm CRAVINGS! Een twizzl met aardbei en witte chocola zo lekker…..

En zo vlogen we alweer de derde trimester in. We waren verhuisd dus ik kon eindelijk gaan inrichten wat was dat fijn en natuurlijk mini wasjes draaien. Oh zo schattig! Trouwens ik was helemaal gek van de geur van Baby Reus. Het hele huis rook erna toen ik klaar was met alle kleertjes.

Ik heb het gevoel dat ik niet echt last heb gehad van nesteldrang omdat het hele huis eigenlijk spik splinter nieuw was. Plafond, muren en vloeren. Alles was flink schoon gemaakt voordat we erin gingen.

Aan het eind van de zwangerschap heb ik nog wel speenkoorden gemaakt met mam. Ontzettend trots op mezelf, al zeg ik het zelf.

04AA342B-2C4D-47DA-9302-96DE1CA06801

Daar lig je dan met zijn tweeën op bed. De laatste maand van mijn zwangerschap had ik echt mijn rust nodig! Vele uren per dag hahaha. Daarom had ik een verwijsbrief gekregen van mijn verloskundige voor een ziekenhuisbed. Wat echt fantastisch was want ik zat op dat moment nog liever op de grond als op de bank!

En als je zoveel tijd door brengt op bed, moet je toch wat te doen hebben. Dus ik heb drie foto boeken in elkaar geplakt! Dat waren een heleboel foto’s.

 

IMG_3682

Oeh de maxicosi is klaar voor gebruik. Nu moesten we hem er alleen nog uit krijgen hahaha! (is uiteindelijk ook wel weer gelukt gelukkig)

En vanaf dat moment was het wachten……

Ik heb afschuwelijk genoten van mijn zwangerschap. Een groeiende buik en dat kleine mensje wat je binnenin je voelt bewegen (en bewegen kon ze!). Hoeveel last ik ook heb gehad van mijn lijf, hoe moe ik ook soms was of hoe vol mijn hoofd was van alle beslissingen..ik zou het zo weer doen! Want zwanger zijn is echt iets moois en ik heb er van genoten en zelfs, af en toe, betrap ik mezelf erop dat ik het mis.

Dikke kus Lieneke

6 Reacties op “9 maanden drukte! ”

  1. Hahahah dat snap ik heel goed maar ons moppie komt niet op wat voor social media 😁 sorry!
   Maar als je in de buurt bent ben je welkom om te komen knuffelen 😉 dan kun je ons boerderijtje ook zien Hahahha
   Dikke kus

   Like

   1. Dat is toch wel te begrijpen en heb daar respect voor.
    Ook ik vind het jammer dat je al ver van te voren kan/wilt weten wat het mensje in wording wordt. Wij wisten het ook niet en heb dat als geweldig ervaren.
    Natuurlijk moet iedereen het zelf weten, een ieder is daar vrij in maar dat daar nog een soort ongenoegen daarvoor is???? 🤔

    Geliked door 1 persoon

   2. Ah ja t was vooral dat kennissen niet in kleur konden kopen maar dat vind ik niet zo erg want niet alles hoeft roze te zijn! 😉
    Ben je binnenkort weer keer in de buurt? En kom je dan een bakkie doen? 😁

    Like

 1. Wie weet komt het er nog eens van… als we al in de buurt zijn hebben we zoveel verplichtingen… 😁😁
  Ik lees altijd gezellig met je mee…. 😍😍

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: